Neighbourhood restaurant based on organic, sustainable and foraged produce.

Tuseday-Saturday
Restaurant............ 17:00-22:00
Wine Bar.............. 14:00- late
Saturday brunch....... 13:00-16:00
Closed for summer..... 01.07-01.08

Vink 5/6: "Both «wow» & «wtf»!"
VG 5/6: "Good craftsmanship and beautiful produce, served at a reasonable price!"
Aftenposten 5/6: "Both kitchen and service knows their business."
Vinforum: "The well-curated and nicely priced wine menu is just as appealing as the kitchen."

Star Wine List, the guide to great wine bars and restaurants in Oslo.

Green philosophy

Our goals are:

Organic or better: Certifications comes secondary, action and philosophy is key.

Food waste: Our vision is zero food waste. Today we accumulate roughly 50kg per year.

Meat:Animal welfare is of highest importance to us.

Climate footprint: Meat is not a necessity for a complete dining experience - we choose to offer it as a supelementary choice.

Foraging: We enjoy passing on the sustainable tradition of foraging also in a modern world.

Global gastronomy: Our dishes can be inspired from gastronomic traditions from all across the world.

Local produce: The selection, conservation and refinement of produce follows our unique climate and defined seasons.

Availability: We adapt for allergies and dietary restrictions, and will always offer our menus adjusted for vegans/vegetarians.

Read more

Wine bar in- & outside

In our wine bar we serve a wide selection of wines, cocktails, non-alcoholics - with or without small courses from our restaurant kitchen.

Open for both bookings and walkins (a few seats kept for walkins only).

During the summer season we have outside service in our backyard, where you can find four smaller tables and four larger lounges.

Wine bar menu

Private parties

Our Chambre Separée located on the 1st floor is offered to private parties and business events.

This private area houses 25 people on a shared table, has its own entrance, and offers big screen, projector and a dedicated sound system.

For all private parties we serve a set 4/5-course menu with tailor-made drink packages for any occation: Summer parties, christmas parties, after work, weddings, wine tastings, workshops etc.

📄Set menus

Saturday Brunch

Every Saturday between 13:00 and 16:00 we serve our brunch menu. Available for small and large parties through reservations inside, and for walkins both in- and outside!

Brunch menu

Chef Jørgen Ravneberg


"Vår lidenskap for norsk natur er ikke bare en følelse, men et kall, en pasjon og en takknemlighet. I et land hvor vi elsker å gå på ski, utforske marka og drømme om hytter, kan vi noen ganger glemme verdien av matproduksjon og viktigheten av å beskytte naturen som har beskyttet oss. Hos Kolonihagen Frogner ønsker vi å inspirere til endring.

Vår restaurant, fritt for hvite duker og stive servitører, vektlegger bærekraft, samfunnsansvar og dyrevelferd. Vi har et tett forhold til produsentene av maten vi serverer og skaper et miljø hvor både mennesker og natur kan blomstre. Vårt lokale gjenspeiler de norske sesongene og klimaet, og vi bruker naturlige materialer som keramiske tallerkener og unngår plast.

I hver rett forsøker vi å vise frem livsverket til produsenten på best måte, og derfor er det viktig for oss at hele personalet har besøkt bonden som dyrker rødbetene eller kua som har blitt til et måltid. Vi er selv ute og sanker så mye som mulig, og vi smaker på de norske råvarene der de hører hjemme, for å lære mest mulig om og av området de gror i. For bærekraft, et utvannet ord i 2023, står fremdeles sentralt i vår og min filosofi. Vi forsøker hele tiden å gjøre ting bedre, basert på kunnskapen vi alltid tilegner oss.

Målet vårt om å drive økologisk har vi passert for lenge siden, og vi har tilpasset oss et nytt dogme - økologisk eller bedre. Bonden som mater dyrene sine med grønnsaker i for upassende form for grossistene, men som ellers driver i tråd med naturen, vil vi samarbeide med. Det vil vi også med villbonden som sanker alle råvarene sine i kulturmark, men som ikke er sertifisert økologisk.

Svinn er noe vi forsøker å gjøre oss ukjente med. Det eneste matavfallet vi har er råvarer som er utnyttet til siste rest, men vi prøver alltid å bli bedre, også her. At vi bruker kamskjellene som drenering i plantekassene våre er ett av disse tiltakene.

Hvis vi skal skrive det på en kort og konsis måte, så har vi et løfte. Vi, og jeg, kommer aldri til å gi opp kampen for bærekraft, etisk restaurantdrift eller målet om å gi deg den beste økologiske restaurantopplevelsen du kan få fra en nabolagsrestaurant på Frogner."


Kolonihagen Frogner

Frognerveien 33, 0263 Oslo
Telefon: +47 993 16 810
post@kolonihagenfrogner.no